Monday, November 15, 2010

Kasut Aliph..



uhuk2,ALIPH....satu jenama yg sangat popular suatu ketika dulu dan sangat 'rare' pada masa kini..kasut ni menjadi kegilaan rockers-rockers zaman 80an sehingga jenama Aliph ni telah mengeluarkan kasut edisi "Search' dan 'Lefthanded'..pehhh memang gempak la kn..dan yang membuatkan ia semakin bernilai skg ni ialah kasut nih dah tk dikeluarkan lagi dah sebab kilang operasinya telah pun ditutup pada awal 90-an..kalau korang boleh cari kasut2 nih lagi kt kedai,memang bertuah la korang..stok lama tuh..actually kasut jenama nih bukan khas untuk rockers je, sebab jenama ni pn ada jugak keluarkan pattern2 untuk sukan dan untuk pi sekolah!! hehe...owhh lupa plk,kasut nih 'BUATAN MALAYSIA' tauuuuuu...hehehe..

sebagai peminat barangan retro,dah jadi satu kemestian untuk aku dapatkan benda berharga nih..(haaa aku ade jugak tau,bkn omong kosong ye..tp cme ade sepasang jela..hehe)
Kasut ALIPH kepunyaan aku adalah dari jenis 'Hi-Cut Rider'..haaa jenis nih sebenarnya dikeluarkan untuk sukan lasak tp skg aku guna kasut nih time 'menunggang' moto..huhuhu..aku dapat pun '2nd hand' daripada seorang kawan..(harga rahsia tp mencapai nilai ratusan ringgit lahh..hehe)

haa tu lahh kasut ALIPH saye! yg saye pakai tuh!! =p

ini gamba ayah saye mase muda2...!!(yg kiri)..ayah saya pakai ALIPH!! hehe


okeyhh2 dah2 skg aku malas nk membebel lagi dahh..kita tgk gambar jom!!! (adela beberapa gamba yg aku dapat dari website2 dan forum) 
p/s: kepada tuan punye gamba,pinjm gamba tauu...nk share dengan kwn2 kita nih.(^^)


rockerss!!! (cbe cari mana SYJ,mana Lefthanded dan mana 'Ella n the boys'


poster ALIPH hi-cut rider (model yg ni la yg aku ada)

poster ALIPH terri (khas untuk girlsss)

band Sofea with ALIPH

band SYJ with ALIPH


keratan majalah: ALIPH edisi Lefthanded



Aliph Hi-Cut Rider

Aliph Casual

Aliph Search

Aliph Jordan

Aliph Goldsmith

Aliph Jogger

Aliph Trooper

Aliph Tennis

Aliph WhiteShadow

Aliph Lefthanded Black

Aliph Lefthanded Gold

Aliph Lefthanded Red

Aliph Lefthanded Grey

haaaa amacam??cun tak?hehehehe...so,bagi korang yang ada simpan kasut nih,jagalah elok2..kasi cuci setiap hari..hihihi...ada tapi tanak simpan???bagi lahh kt aku..plisss..=D









6 comments:

  1. smart juga kasut aliph nih.nice ;D

    ReplyDelete
  2. yup2 smart..tp susah mau jmpa,'rare'..dan mahal juga nilainya sekarang (=_=)"

    ReplyDelete
  3. pehhh.. klu kua la skung nie..setanding supra weyh..huhuhu.. buatan m'sia lak 2..

    ReplyDelete
  4. sy ade kasut aliph hi-cut rider. nak jual rm600

    ReplyDelete
  5. Ada 1 sz 5 hi cut rider. Dah lama terperap dlm almari.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...