Selamat datang ke blog DuniaRetroYazid~!! aku seorang yang sangat sukakan barangan retro@vintage..tak kiralah sama ada aksesori, band, musik, motosikal, kereta,foto atau imbauan kenangan zaman lampau..yang penting,ia retro..hehehe...So,menerusi blog ni lah aku berkongsi minat aku (termasuk koleksi2 dan aktiviti2 aku..enjoy~! =)


Geng-Geng Retro

Friday, July 22, 2011

Konvoi Motosikal Terpanjang Bersama TV3

update...update!!
hehe..
pada 17 Julai yg lepas, aku telah pun mengikuti satu program berkonvoi yg boleh dikatakan sgt best dan agk pelik..(kenape pelik?? jap lagi aku cite..)

inilah programnye..

haaa..itu diaaa... konvoi ni memang best...byk gilerr motosikal yg join..bayangkanlah, konvoi berbaris sepanjang 5 kilometer tanpa putus.. huhu
tp yg peliknye, kali ni destinasi konvoi ialah ke rumah Wak Muji (otai & bikes collector). rumahnye jauh ke dalam pelusuk kampung tau.. kt Parit Jayus, Sri Medan.. cuba bayangkan, dalam kampung yg terpencil tiba-tiba ada banyak motosikal dari perbagai jenis membuat riuh rendah dalam kampung tu..hehehe

ade superbikes, chopper, retro bikes, vintage bikes dan motor2 moden.. memang meriah..
aku malas la nk cite panjang2, mcm biasa la korang tgk gambar jelah ok.. gambar menceritakan segala-galanya.. peace yaww!


PART 1 - Peserta Konvoi berkumpul di Dataran Yong Peng



PART 2 - Berkonvoi








PART 3 - Pit Stop




PART 4 - Sampai ke destinasi




ok tuu jerrr.....bubye!

p/s: ada gambar yg diambil dari facebook kawan2 tanpa kebenaran..harap dimafkan, sekadar utk berkongsi kemeriahan bersama kawan-kawan




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...